کاهش درد جراحی بینی (بهترین روش کاهش درد بینی)

درد یکی از احساساتی است که بعد از جراحی کردن بینی تان تجربه می کنید. چون که احساس درد قطعا برای شما آزاردهنده است ، باید بدانید چگونه می توانید به بهبودی درد جراحی بینی کمک کنید و مانع شدت پیدا کردن آن شوید. به همین خاطر جراح برای قبل عمل ، روز عمل و نقاهت بعد از جراحی بینی توصیه های مراقبتی و باید و نبایدهایی را در اختیار شما می گذارد.

 

کاهش درد جراحی بینی

 

آیا جراحی کردن بینی درد دارد؟

بسیاری از داوطلبینی که تحت جراحی راینوپلاستی قرار گرفته اند ، از آن بعنوان یک تجربه بدون درد یا حداقل کم درد یاد می کنند. دوره نقاهت بعد از عمل ، دوره دردناکی نیست خصوصاً اینکه دستورالعمل هایی در طول ياین دوره به بیمار توصیه می شود که اجرای آنها موجب می شود که کاهش درد جراحی بینی ، با کیفیت بهتری محقق گردد. بنابراین اگر بخاطر درد عمل بینی ، احساس ترس می کنید و همین ترس شما را از بهره مند شدن از مزایای این فرایند زیبایی بازداشته است ، بهتر است بدانید که این ترس کاملاً بی دلیل بوده و مطالب منفی که در این باره شنیده اید ، جز مشتی شایعات کذب چیز دیگری نیست. اجرای عمل بینی به دست بهترین جراح بینی ، قطعاً یک تجربه شیرین به یاد ماندنی را در ذهن شما بر جای خواهد گذاشت.

چگونه درد جراحی بینی را کم کنیم؟

داروهای تجویز شده توسط پزشک را طبق دستور مورد مصرف قرار دهید. این داروها بر حسب نیاز شما ، به شکلی سفارشی توسط جراح بینی برای بیمار تجویز شده اند و مصرف آنها طبق دستور می تواند کمک قابل ملاحظه ای به تحت کنترل درآوردن درد کند.

قرار دادن کمپرس یخ خصوصاً در طول 48 ساعت اول بعد از عمل ، یکی از توصیه هایی است که برای کمک به کمتر شدن درد عمل بینی ، بسیار مورد تاکید قرار می گیرد. با توجه به اینکه ممکن است بعد از جراحی ، در بینی و نواحی اطراف آن بی حسی موقتی اتفاق بیافتد ، لازم است دور کمپرس یخ ، یک حوله تمیز بپیچید تا سرمای شدید ، باعث آسیب دیدن پوست نشود. همچنین ، کمپرس را در فواصل زمانی توصیه شده توسط پزشک روی گونه ها و اطراف بینی قرار دهید.

در طول چند روز اول بعد از عمل ، از خم کردن سر به شدت پرهیز کنید. خم کردن سر باعث وارد آمدن فشار به رگ های بینی می شود. این رگ ها بسیار آسیب پذیر هستند و بالا رفتن فشار در آنها ممکن است موجب پارگی و از بین رفتن هدف دنبال شده در عمل یعنی خلق یک نتیجه طبیعی شیک شود. همچنین لازم است در زمان خوابیدن ، با استفاده از چند بالش در زیر سر ، در حالت لم داده بخوابید و تعدادی بالش در اطراف تان بگذارید تا زمانی که به خواب می روید ، به صورت ، روی زمین نیافتید.

مراقبت از زخم ها یکی دیگر نکات مهمی است که در کاهش درد جراحی بینی باید مورد ملاحظه قرار دهید. مراقبت از زخم ها باعث می شود که خطر عفونت در ناحیه درمان ، به حداقل برسد. عفونت باعث بروز درد می شود و پیشگیری از بروز آن ، راهکاری برای پیشگیری و کاهش درد بعد از عمل رینوپلاستی می باشد. به مقدار فراوان آب بنوشید. رساندن آب فراوان و مواد مغذی به بدن ، سرعت روند بهبود را بالا می برد.

بایدها و نبایدها برای کاهش درد جراحی بینی 

بایدها نبایدها
استفاده از داروهای تجویز شده : داروهای مسکن را مطابق با دستور پزشک مصرف کنید. مصرف الکل و کافئین: این مواد می‌توانند باعث کند شدن روند ریکاوری می شوند.
استفاده از کمپرس یخ بعد از عمل بینی : کمپرس را برای کاهش تورم و درد به مدت ۲۰ دقیقه روی ناحیه جراحی قرار دهید. فعالیت‌های شدید: از فعالیت‌های شدید و ورزش‌های سنگین خودداری کنید تا از افزایش درد جلوگیری شود.
قرار دادن سر در موقعیت بالاتر: هنگام خوابیدن، سر را بالاتر از بدن نگه‌دارید تا فشار به بینی کاهش یابد. خوابیدن به شکم: خوابیدن به شکم می‌تواند به ناحیه جراحی فشار بیاورد و باعث درد بیشتر شود.
رعایت بهداشت زخم: زخم جراحی را تمیز نگه‌دارید و از دست زدن به آن پرهیز کنید. فشار آوردن به ناحیه جراحی: فشار آوردن به ناحیه جراحی می‌تواند به افزایش درد و تورم منجر شود.
تغذیه مناسب: غذاهای ضد التهاب و هیدراته را مصرف کنید. تغییر در داروها بدون مشورت پزشک: تغییر دوز یا نوع داروها بدون مشورت با پزشک ممکن است عوارضی به‌دنبال داشته باشد.

با رعایت این نکات ، می‌توانید درد پس از جراحی بینی را به حداقل برسانید و روند بهبودی خود را تسریع دهید. در صورتی که در طول دوره مراقبت های بعد از جراحی بینی ، کاهش درد بعد از جراحی ، به شکلی مطلوب حاصل نشد و علیرغم اجرای دستورات پزشک ، روند درد همچنان صعودی بود ، حتماً با جراح بینی تان مشورت کنید.

روش های غیر دارویی تسکین درد بعد از جراحی بینی

بعد از جراحی بینی ، روش‌های غیر دارویی زیادی برای کاهش درد وجود دارد که می‌تواند به بهبودی سریع ‌تر شما کمک کند. در ادامه ، چند روش مؤثر را برایتان توضیح می‌دهم.

اولین و مهم‌ترین کار ، استراحت کافی است. سعی کنید چند روز اول بعد از عمل ، بیشتر وقت خود را در صرف استراحت کنید و از فعالیت‌های سنگین خودداری کنید. این کار به بدن شما اجازه می‌دهد تا انرژی خود را روی ترمیم متمرکز کند و درد را کاهش دهد.

استفاده از کمپرس سرد هم روش خوبی برای کاهش درد است. می‌توانید از کیسه‌ های یخ یا حوله ‌های خنک استفاده کنید. این کار را در دوره‌ های ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ‌ای انجام دهید و بین هر دوره ، حتماً استراحتی کوتاه داشته باشید. مراقب باشید یخ را مستقیماً روی پوست نگذارید و همیشه از یک پارچه نازک برای پوشاندن آن استفاده کنید.

بالا نگه داشتن سر هنگام خواب و استراحت هم می‌تواند به کاهش درد کمک کند. می‌توانید از دو یا سه بالش استفاده کنید تا سرتان بالاتر از بدن قرار بگیرد. این کار به بهبود گردش خون و کاهش فشار در ناحیه بینی کمک می‌کند.

تنفس عمیق و آرام‌ سازی هم می‌تواند در کاهش درد مؤثر باشد. سعی کنید چند بار در روز تمرین‌ های تنفس عمیق انجام دهید. این کار نه تنها به آرامش شما کمک می‌کند، بلکه اکسیژن ‌رسانی به بافت‌های در حال ترمیم را هم بهبود می‌بخشد.

در نهایت ، رعایت رژیم غذایی مناسب هم می‌تواند به کاهش درد و تسریع بهبودی کمک کند. مصرف غذاهای سرشار از ویتامین C و پروتئین می‌تواند به ترمیم بافت‌ها کمک کند. همچنین ، نوشیدن آب کافی برای جلوگیری از کم‌آبی بدن و کمک به روند بهبودی ضروری است.

به یاد داشته باشید که روند بهبودی برای هر فرد متفاوت است. اگر درد شدید یا غیرعادی داشتید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید. این روش‌ها می‌تواند به کاهش درد کمک کند، اما جایگزین توصیه‌های پزشکی نیست.

تا چه مدت بعد از عمل بینی درد ادامه خواهد داشت؟

یکی از نکات مهمی که همیشه باید به آن توجه داشته باشید این است که بدن همه بیماران ، به روند بهبود ، به شکل یکسانی واکنش نشان نمی دهد. همچنین آستانه تحمل درد در بیماران مختلف ، متفاوت است. در حالت کلی ، درد در طول 48 تا 72 ساعت اول بعد از جراحی ، به اوج می رسد و پس از آن یک روند نزولی را در پیش گرفته و کاهش درد بعد از جراحی ، سرعت می گیرد. استفاده از دستورالعمل های توصیه شده در طول دوره نقاهت ، راهکار خوبی برای کاهش درد بعد از جراحی است.

آیا می توان از شیاف دیکلوفناک برای کاهش درد بعد از عمل رینوپلاستی استفاده کرد؟

شیاف دیکلوفناک یک عنصر کاهش دهنده درد بوده و دارای خواص ضد التهابی است. استفاده از این دارو در طول چند روز اول بعد از عمل ، طبق دستور پزشک ، می تواند یک ابزار کمک کننده در کاهش درد عمل بینی محسوب شود. البته لازم به ذکر است که این دارو باید حتماً با دوز های توصیه شده توسط پزشک مورد استفاده قرار گیرد چراکه مصرف بیش از حد آن می تواند خطراتی را برای بیمار به همراه داشته باشد.

آیا می توان از آمپول نوروبیون برای کاهش درد جراحی بینی استفاده کرد؟

نوروبیون حاوی ویتامین های گروه ب بوده و مولتی ویتامینی محسوب می شود که می تواند علاوه بر تاثیرات مثبت خود در سلامت عمومی ، به کاهش درد جراحی بینی نیز کمک کند. مشورت با پزشک قبل از استفاده از این دارو ، برای کمک به کاهش درد عمل بینی ، یک امر ضروری است.

استفاده از ایبوپروفن برای کاهش درد عمل بینی

ایبوپروفن یک داروی ضد التهابی است ولی با توجه به اینکه باعث کاهش سرعت لخته شدن خون می شود ، استفاده از آن بعد از عمل بینی توصیه نمی شود. مصرف این دارو باعث شدت گرفتن خونریزی می شود و به همین دلیل لازم است بعد از این فرایند جراحی ، از مصرف آن اجتناب کنید.

آیا فین کردن باعث تشدید درد عمل بینی می شود؟

اجتناب از فین کردن در طول یک دوره زمانی بعد از پروسه ، یکی از نکاتی است که باید به آن توجه زیادی داشته باشید. هر چند در طول روزهای اولیه پروسیجر ، احساس گرفتگی در بینی تان می کنید و دوست دارید برای خلاصی از آن ، فین کنید ولی لازم است بدانید که بافت های بینی ، به شدت در این دوره ، آسیب پذیر و حساس هستند و لازم است از انجام هر گونه اقدامی که ممکن است باعث وارد آمدن فشار به بینی شده و نتیجه طبیعی شیک بینی تان را به خطر انداخته و آن را خراب کند ، اجتناب کنید.

تاثیر تغذیه در کاهش درد جراحی بینی

شاید تصور وجود رابطه بین تغذیه و درد عمل بینی برایتان اندکی غیر منطقی باشد ولی بهتر است بدانید که تغذیه نیز می تواند در کاهش درد جراحی بینی تاثیر گذار باشد. زمانی که غذاهای نرم یا غذاهایی که نیاز به جویده شدن زیاد ندارند میل می کنید ، حرکت کردن دهان برای خرد کردن غذا کاهش پیدا می کند. همین امر باعث می شود که فشار کمتری به بینی وارد شده و در نتیجه سطح احساس درد در این ناحیه جراحی شده نیز کاهش یابد.

منظور از جراحی بینی بدون درد چیست؟

رینوپلاستی فرایند شکل دادن به بینی که با مداخلات جراحی انجام می شود و طبیعتاً تجربه سطوحی از درد در آن کاملاً نرمال است. البته ، پیشرفت های به دست آمده در حوزه بیهوشی و تکنیک های جراحی تا حد قابل ملاحظه ای از مقدار دردی که بیمار در طول پروسیجر یا پس از آن تجربه می کند ، کاسته است. استفاده از بیهوشی عمومی یا موضعی و تکنیک های مدیریت درد در فاز مراقبت های بعد از عمل بینی از قبیل استفاده از کمپرس یخ و داروهای مسکن در به حداقل رساندن درد بعد از عمل ، بسیار موثر واقع می شود. هر چند جراحی بینی یک فرایند کاملاً بدون درد نیست ولی اغلب بیمارانی که این پروسیجر جراحی را تجربه کرده اند ، از درد بعنوان یک فاکتور آزار دهنده در پروسیجر یاد نمی کنند.

درد عمل بینی استخوانی بیشتر است یا گوشتی؟

دامنه تجربه درد صرفنظر از اینکه جراحی بینی استخوانی یا گوشتی انجام شده ، آن به فاکتورهای دیگری از قبیل آستانه تحمل درد توسط بیمار ، میزان پیچیدگی فرایند و تکنیک های به کار گرفته شده توسط جراح وابسته است. به طور کلی در طول جراحی ، برش هایی برای شکل دادن به ساختارهای پایه در بینی ایجاد می شود که عامل تجربه درد بوده و با استفاده از داروهای تجویز شده توسط پزشک ، جهت مصرف در دوره بهبود ، قابل کنترل و مدیریت است. بنابراین ، سطح درد در این پروسیجر زیبایی را نمی توان به گوشتی یا استخوانی بودن بینی نسبت داد.

سردرد بعد از جراحی بینی

گاهی بعد از عمل بینی در دوره بهبود ، فرد دچار سردرد می شود ولی این یک عارضه رایج در میان بیماران این فرایند جراحی نمی باشد. علت دقیق سردرد به عوامل مختلفی ارتباط دارد. گاهی داروهای تجویز شده عامل بروز این سردرد هستند. در برخی موارد نیز فرد به دلیل گرفتگی سینوس ناشی از ورم مجاری بینی ، دچار سردرد می شود. در چنین شرایطی جراح استفاده از اسپری های رفع گرفتگی بینی را توصیه می کند. فشار و استرس نیز عامل دیگری است که فرد را دچار سردرد می کند. در این شرایط ، استفاده از تکنیک های ریلکسیشن از قبیل نفس عمیق ، حرکات کششی آرام ، استراحت کافی و مصرف مواد غذایی مناسب می تواند به کاهش استرس کمک کند.

کاهش درد جراحی بینی با داروی مسکن

قبل از انجام رینوپلاستی ، ضروری است درباره نحوه مصرف داروها جهت تسکین درد پس از عمل ، داروهایی که در سرعت گرفتن روند بهبود مفید هستند و همچنین داروهایی که باید اجتناب شود ، با پزشک مطرح شود. اطلاعات دقیق و پیشینه‌ای در مورد داروها و کاربردهای آنها ، قبل از شروع فرآیند جراحی ، اهمیت دارد. پیروی از توصیه‌ها و نکات مرتبط با مصرف داروها در طول دوره بهبودی ، بسیار اساسی است و موارد زیر می‌تواند در این راستا کمک کند:

1. توصیه اصلی: مهمترین نکته این است که بیمار باید در مورد داروهایی که قصد مصرف دارد با پزشک خود مشورت کند. انتخاب داروهایی که جراح تجویز می‌کند و اجتناب از استفاده از داروهای اختیاری ، از اهمیت بسیاری برخوردار است.

2. ارائه آزمایش‌های توصیه شده: پیش از عمل ، انجام تست‌های مورد توصیه توسط جراح ، امکان شناسایی هرگونه بیماری زمینه‌ای یا آلرژی را فراهم می‌کند. این تست‌ها ، به جراح این امکان را می‌دهد که داروی مناسبی جهت کاهش درد پس از جراحی بر اساس شرایط خاص بیمار تجویز کند.

3. اجتناب از مصرف داروهای توصیه نشده: هر فرد ویژگی‌های فیزیکی منحصر به فردی دارد و بدن هر فرد به داروها به شکل متفاوتی واکنش نشان می‌دهد. بنابراین ، مصرف داروهای توصیه نشده توسط پزشک ، به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود. توجه به توصیه‌های پزشک به‌جای اعتماد به تجربیات دیگران ، اهمیت دارد.

دکتر محمد مجیدی
جراح و متخصص گوش و حلق و بینی

دکتر محمد مجیدی ، جراح و متخصص گوش و حلق و بینی در شهر تهران هستند. ایشان با سال ها سابقه در این زمینه و بهره گیری از تکنیک جدید رینوپلاستی طبیعی شیک ، در کسب رضایت بیماران و افزایش آمار عمل های موفق ، عملکرد مطلوبی داشته است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت